Certificaten

ShareWorX is NEN 2082 gecertificeerd

Onze ECM-applicatie, ShareWorX is officieel gecertificeerd voor NEN 2082. De ECB (Europees Certificatie Bureaucertificering) verklaart dat zij voldoet aan onderstaande normen en eisen; ShareWorX is NEN 2082 gecertificeerd

Certificaten

De NEN 2082 bevat een set van eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. De verzameling eisen is niet uitsluitend gericht op Recordsmanagement-applicaties, maar betreft ook eisen voor recordsmanagement-functionaliteit in bedrijfsapplicaties en kantoorautomatisering. De norm heeft tot doel “een minimale verzameling aan functionele eisen voor informatie- en archiefmanagement in programmatuur te bieden die organisaties kunnen gebruiken bij aanbesteding van bouw, aanschaf of vervanging van applicaties.

Daarnaast biedt dit normontwerp een basis voor auditing en certificering van programmatuur.”  De NEN 2082 is ontwikkeld op basis van een reeks nationale en internationale normen op recordsmanagement-gebied en kan als opvolger worden gezien van de bij velen bekende norm ReMANO 2004.

NEN 2082-gecertificeerde software maakt kwalitatief hoogwaardig informatiemanagement mogelijk. Het biedt daar echter, zoals ook in de norm zelf verwoord,  geen garantie voor. Daarvoor zijn ook informatiebeleid, goede procedures, opgeleide medewerkers en juist gebruik van de applicatie(s) nodig.

Als NEN 2082-gecertificeerde software, maakt ShareWorX juiste interpretatie en reconstructie van bedrijfsactiviteiten en -transacties mogelijk. Dit draagt bij aan het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering en de betrouwbaarheid van handelen van een organisatie (corporate governance).

De voordelen voor uw organisatie zijn:

  • U werkt met software componenten die worden getoetst door Microsoft;
  • U ontvangt oplossingen die voldoen aan de laatste stand van Microsoft technologie;

2013-06 Certificate of Full Verification ShareWorX 1.6 escrow nccgroupWij zijn ons bewust dat onze software bedrijfskritisch is voor uw organisatie. Daarom toetsen wij regelmatig onze software bij ‘s werelds grootste onafhankelijke escrow-leverancier, NCC Group. Deze toets houdt in dat de software door NCC Group wordt gereconstrueerd tot een werkende applicatie. Als dit succesvol is uitgevoerd, ontvangt Square DMS hiervoor haar certificaat (zie logo). Daarnaast wordt de software door NCC Group voor onze klanten in depot gehouden zodat zij hierop kunnen ‘terugvallen’ bij eventuele calamiteiten.

De escrow-zekerheid wordt standaard aangeboden in onze SLA-actief overeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Wilt u meer informatie over een van onze certificaten?